Сектор: Образование

Университети в България

Класация и рейтинг на висшите учебни заведения в страната. В тази класация сме събрали всички държавни университети в България на едно място. Логично, най-много университети има в София, Пловдив, Варна и Бургас. Ако сте настоящи или бивши студенти на някоe от публикуваните висши училища, оставете вашата оценка с кауза, за да помогнем на бъдещите студенти да се ориентират в своя избор.

Изберете град:

Сортирайте по критерий:

Правила за начина на гласуване и оценяване

    Тази страница дава възможност на посетителите да разгледат най-популярните фирми и брандове в този сектор подредени по общ потребителски рейтинг от гласували регистрирани потребители. Фирмите могат да бъдат сортирани по азбучен ред, филтрирани по общински град или по рейтинга на един или няколко от 5 критерия за гласуване.

    Единствено след регистрация потребител има право да гласува. Оценяването на съответен Участник се извършва чрез даване на Индивидуален потребителски рейтинг - оценка от 1 до 10, където 1 е най-ниската и 10 е най-високата стойност. Гласуването се извършва поотделно за всеки един от показателите в съответната класация и задължително по всички показатели. Всеки Регистриран потребител може да дава оценка за не повече от 3-ма участници в рамките на една класация, за период от 30 календарни дни. Регистриран потребител не може да оценява един и същ Участник повече от веднъж в рамките на 30 календарни дни.

    Призоваваме всички регистрирани потребители, при ползването на функционалност за гласуване, да действат добросъвестно, като дадените оценки трябва да отразяват техни реални, лични впечатления на база потребителски опит от ползване продуктите, стоките и/или услугите на оценяваната Фирма или Бранд. Така ще съберем възможно най-реална информация и мнение за участниците, които ще бъдат полезни за всички посетители на сайта.

    След клик върху рейтинга, може да видите средна потребителска оценка по отделните критерии.

    Чрез клик върху знак „Сърце”, може да последвате съответния Участник в класация, като по този начин му предоставяте Вашия имейл и имате възможност да получавате най-новите му промоции, активности и полезна информация. Може да се отпишете от техния списък единствено след получаване на първи имейл от Фирмата, където най-отдолу по закон е предоставена тази възможност.

    В нашите класации ще срещнете Фирми и Брандове, които по тяхно желание имат активен профил и рекламна страница на сайта. Те се отличават от другите фирми с това, че името им е линк към тази рекламна страница и пред него е изобразено тяхното фирмено лого. На рекламната им страница ще намерите актуална информация, промоции и активности на фирмата, както и класациите, в които участват, рейтинга им към този момент, снимки, видеа, контакти и др.

Позиция Компания Рейтинг Гласувай
0.0 Разнообразие
0.0 Качество
0.0 Преподаватели
0.0 Признание
0.0 Добри условия
СПОДЕЛИ КЛАСАЦИЯТА

Висшето образование преди и сега

Знанието днес е буквално на една ръка разстояние. То е лесно достъпно и абсолютна необходимост.  Да имаш диплома за едно или няколко висши образования в наши дни е съвсем нормално явление. Самият бизнес и живот го изисква.

Но не така е било в миналото, когато знанието е било привилегия и донякъде лукс. Висше образование са могли да си позволят само хора от аристократичните и богати среди и семейства. Изборът от висши училища е бил един - първото висше учебно заведение в България - Софийски университет „Свети Климент Охридски”. Именно той поставя началото на висшето образование в България.

Създаден през далечната 1888 г. първоначално като ВУЗ с педагогическа насоченост – да подготвя учители за средните училища. Днес Софийският университет си остава най-старото, най-голямо и най-престижно висше учебно заведение в България. По данни на Уикипедия университетът заема 601-650 място според световната класация на университетите за 2021г.

 

Университетите в България

Днес достъпът до университети е лесен и изборът на специалности е голям. По данни на Уикипедия към 2019г. акредитираните висши университети в България са общо 50. Всички те са с различна насоченост и профилиране и се намират в по-големите градове в България – основно в София, Пловдив, Бургас, Варна, Благоевград, Русе.

Знанието и висшето образование никога не е било с толкова много възможности и въпрос на желание плюс малко усилия.

 

Рейтинг на висшите учебни заведения (ВУЗ)

Fairchart.bg събра за вас на едно място всички висши учебни заведения в страната. Участвайте и Вие в класацията, като оцените избран от Вас университет, в който сте учили и можете да оцените от личен опит. Оценките в платформата са с кауза и за всяка обратна връзка ние правим дарение от 8 стотинки на избрана от нас инициатива за деца. Вашите оценки гласове формират рейтинг на сответния университет и го класират спрямо другите учебни заведения.

 

Критерии за оценка на университет

Критериите, по които оценявате са следните:

  • разнообразие от специалности;
  • качество и съвременни методи на преподаване;
  • експертиза и отношение на преподавателите;
  • признание на дипломата от работодателите;
  • добри условия, чистота и хигиена.

 

Дайте своя глас с кауза за деца и помогнете на бъдещите студенти да се ориентират по-добре в своя избор!