Какво е твоето „Високодоходно“ умение?

Fairchart.bg - Блог > Статии > Любопитно > Какво е твоето „Високодоходно“ умение?
Какво е твоето „Високодоходно“ умение?

Днес ще те запознаем с една концепция, която може да се окаже ключова за твоето бъдеще. Информацията, която ще откриеш в статията може да хвърли яснота на много различни въпроси. Готов ли си да разбереш защо?

Какво е „Високодоходно“ умение

Това е специфично умение, с което можеш да направиш минимум 2 000 лева месечно. Тук ти разменяш твоето време за пари, за добра сума пари. Даваш стойност в живота на хората със своя опит и умение и, разбира се, получаваш заплащане за това. Ти си доволен, хората на които служиш – също.

Има най-различни умения, които можеш да усъвършенстваш и по-късно да превърнеш в свой актив.

Нека вземем за пример един тенис треньор. Той е превърнал своя любим спорт в актив. В стремежа си да става по-добър тенисист той е отделял стотици часове труд и усилия за своето развитие. Усъвършенствал се е и сега може да дава почасови тренировки на избрана от него цена. Същото важи за фитнес инструкторите, за инструкторите по танци, по бокс и тн.

Съществуват умения, с които можеш да намериш клиенти от цял свят. Copywriting и social media management например. Това са умения, които можеш да научиш сам, с помощта на интернет и правилните хора, от които да черпиш знания.

Защо е добре да имаш такова умение

Твоето високодоходно умение ти дава доход и комфорт.

Комфортът се изразява в това, че каквото и да се случи, било то загуба на спестявания или рискова инвестиция с негативен край, ти си способен по всяко време да размениш твоя труд и време за добра сума пари.

Също така колкото по-добър си в дадено нещо толкова повече пари ще можеш да искаш за услугите си и за стойността, която даваш на пазара.  Имаш и невероятната възможност всяка година да увеличаваш приходите си, благодарение на името което изграждаш.

Високодоходно умение, тоест Високоплатена работа

Важно е да разбереш, че Високодоходно умение не означава високоплатена работа.

Работата означава, че твоята стойност не се определя от пазара, а от човек (шеф). В този случай ще ти е много по-трудно да увеличаваш дохода си всяка година, тъй като това не зависи от теб.

При високодоходното умение колкото по-добър ставаш, толкова повече доходът ти може да расте.

Разбира се, когато говорим за високодоходни умения, трябва да споменем, че приходът ни не е сигурен. С други думи, ако не намерим хора, за които да работим, няма приход.

Тук идва частта, в която трябва да се наложим на пазара на съответната ниша, която сме избрали. Било то чрез публикуване в различни групи, реклами, блог или друг метод.

Какво става след като достигна максималното ниво

Сигурно си се запитал докога или по-скоро до какъв етап доходът ти може да расте. Хубавото на високодоходните умения е, че след като усъвършенстваш едно, можеш безпроблемно да развиеш още. Колкото повече умения притежаваш, толкова по-ценен и по-трудно заменим ставаш. Например след като вече си специалист по маркетингов анализ можеш да започнеш да консултираш други хора как сами да го правят. По този начин развиваш второ високодоходно умение – консултиране.

Защо написахме тази статия

Целта на статията бе да те запознаем с понятието „високодоходно умение“, затова не сме изпадали в детайли. Искахме да те накараме да се замислиш! Сигурни сме, че всеки има умения, които може да усъвършенства и направи сериозен източник на приходи.

Ако би желал да разбереш още по темата, защото сме те докоснали и накарали да се замислиш, ще се радваме да прочетеш продължението, което ще публикуваме след 7 дни. Там ще влезем в детайли и ще ти дадем конкретни насоки как да откриеш най-добрите си умения, как да ги усъвършенстваш и как да ги продадеш на правилните хора.

 

Тази статия е част от блога на Fairchart.bg – платформа с полезна информация, класации и рейтинг от потребители на големите фирми и брандове в България. За всеки глас в класация правим дарение от 8 стотинки за активна инициатива на избрана от нас организация в нужда. 

Харесай си класация и гласувай с кауза още днес
ГЛАСУВАЙ С КАУЗА

 

Последвай ни и във Facebook страницата ни, ще ти бъдем благодарни!

Ако тази информация ти беше полезна, запиши се и за нашия имейл бюлетин, където всеки месец споделяме всичко ново, полезно и интересно от нас:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *